english
原料 原料の一覧へ
製品 オンリーワン商品へ

ノニとはのページへ インドネシア原産ノニは「医者いらずの」の母なる果実。M&Kの日本導入により確実に健康食品の地位を確立した、今世紀最初の優れた健康機能食品です。 ノニとは

ノニ石鹸の詳細ページへ ノニ搾汁の効果を枠練り透明石鹸に応用した本格的なノニ石鹸。 ノニ石鹸の詳細

ブアメラのページへ パプア原住民6万年の秘密の栄養機能食品。世界注目の微量栄養素β-クリプトキサンチン高含有。肺がんなどの予防、骨粗鬆症予防や美容に。 ブアメラ

EVCO(イヴコ)のページへ 天然栄養素中鎖脂肪酸64%のココナッツオイル。エクストラ・ヴァージンだからトランス脂肪酸ゼロ。これからの食べる健康オイルです。 EVCO(イヴコ)

商品の注文、お問い合わせはTEL.0263-26-7588まで
M&Kぶろぐへ

Category: Bali >Buah Merah >English >Indonesia >ISNFF >Noni juice

International Society for Nutraceutical and Functional Food (ISNFF) 2010 in Bali

10/06/2010 18:41

Scopoletin and medium chain fatty acids of Morinda citrifolia (Noni) fruit by its maturation
              Hendra WIJAYA 1, Tita AVIANA 1, Priyo WASPODO 2, Ingrid SURONO 3,
  Toshiaki NISHIGAKI 3, Mitsuhiro WADA 4, Kenichiro NAKASHIMA 4

1 Center for Agro-Based Industry, Bogor, Ministry of Industry, Indonesia
2 PT Morindo International, Indonesia
3 Tokyo Noni Research Center, Japan
4 Graduate School of Biomedical Sciences, Nagasaki University, Japan

Abstract

Morinda citrifolia, locally named Mengkudu, Pace, Tibah etc. originated in Indonesia, has been utilized as traditional medicine for thousands years, and its 100% squeezed fruit juice is now most popular and consumed as alternative and functional beverage in Japan.

From our analyses of active ingredients such as scopoletin and medium chain fatty acids, we can conclude that matured yellowish fruits are the best for juice production rather than immature small and green fruits, or over ripened fruits.

 

 

Follow us
Site Feed (RSS 2.0)

Follow us
Twitter

このページのトップへ